Essència del dia
Emprenedors estrella al Talents 2020
Grup de nois i noies amb els emprenedors en finalitzar el Talents 2020

Emprenedors estrella al Talents 2020

12 escoles van participar en la trobada d’emprenedors i estudiants de secundària Talents 2020. L’auditori del Caixaforum de Barcelona estava a vessar, amb més de 300 curiosos espectadors que esperaven treure el màxim profit de les històries d’emprenedoria de quatre emprenedors de referència. Aquesta ja va ser la 4a edició i, com sempre, ens ho vam passar molt bé!.  Els nois i noies, entusiasmats amb les experiències dels nostres aventurers emprenedors, no podien deixar de fer preguntes a Albert Cañigueral, Sara Giménez, Ana Maiques i Oscar Palencia.  Quatre professionals que estan treballant de valent per tirar endavant els seus projectes i que les han passat de tots colors per poder arribar al lloc on es troben.

Sara Giménez

Sara Giménez

Sara Giménez, la més jove dels aventurers, va explicar-nos que des de ben petita ha estat una lluitadora. Amb disciplina, constància i motivació va arribar, primer, a ser campiona de balls de saló en la modalitat d’alt rendiment. Ara, compagina els seus estudis universitaris amb el desenvolupament del projecte Prometteo.com.  Una plataforma creada per facilitar la vida a viatgers amb dificultats auditives. Ja ha guanyat diversos premis amb el seu projecte i gràcies a la seva auto-confiança ha aconseguit participar en diversos concursos i viatjar al somiat Sillicon Valley. Sara diu que a ella mai li van preguntar si volia ser emprenedora, però la seva iniciativa l’ha fet arribar a llocs que mai hagués imaginat. El seu consell per als nois i noies:  “Moveu-vos, si teniu una idea treballeu per fer-la possible, presenteu-vos a concursos i és possible que aconseguiu fer-la realitat”.

Albert Cañigueral durant la seva presentació

Albert Cañigueral

Albert Cañigueral va deixar una feina estable i ben valorada, i un càrrec important, per obrir-se camí com un aventurer viatger, amb motxilla i sense saber molt bé quin havia de ser el seu destí final.  La seva història més recent com emprenedor comença a Xangai, on durant dos anys es rodeja de persones que, com ell, es senten atretes pel concepte “compartir”. Es vincula al projecte ouishare i entra a formar part d’una comunitat internacional que lluita per crear un nou sistema de consum, més auster, ecològic, racional, responsable.  Podeu saber més de tot plegat entrant a ConsumoColaborativo.com, un portal de referència des del que es fa divulgació i assessorament en aquesta matèria. El seu consell per als nois i noies: “Experimenteu, viatgeu, sortiu de la vostra zona de confort. Compartiu la vostra idea i rodegeu-vos d’un bon equip amb el que pugueu fer realitat el vostre projecte. No us preocupeu pels diners. Si teniu passió pel que feu, acabaran arribant”.

Ana Maiques

Ana Maiques

L’Ana Maiques, la tercera dona més innovadora de la Unió Europea, ens va explicar com va iniciar-se en el món de l’emprenedoria. Quan era petita no sabia molt bé el que voldria ser quan fos gran, però tenia clara una cosa: volia fer coses per canviar i millorar el món.  I així ho està fent.  Des de Starlab, on la tecnologia i la ciència van de bracet, es treballa per posar la neurociència a l’abast de les persones i del planeta. Amb el casc Starlab, que llegeix l’activitat cerebral, s’està aconseguint que persones que han patit malalties relaciones amb el cervell, puguin tenir més opcions de millora i recuperació.  El seu consell per als nois i noies: “Penseu bé què és el que us agrada i què és el que voldríeu canviar, i treballeu per fer-ho possible”.

Oscar Palencia

Oscar Palencia

Oscar Palencia és un emprenedor de 27 anys que quan era adolescent no aconseguia treure bones notes.  No li interessava gens estudiar, no hi trobava la motivació necessària. Fill de família emprenedora, va conèixer des de ben petit el món dels negocis i de les empreses. En un dels seus molts viatges, va tenir la idea de dissenyar i fer artesanalment ulleres de fusta amb marca “fetes a Barcelona”.  No ha passat ni dos anys i tenir unes ulleres Palens Barcelona és tendència de moda. Ens explica que ha hagut de saltar barreres i obrir molts camins per aconseguir estar on ara es troba. Els inicis van ser molt complicats, sobretot perquè no hi ha facilitats per aquells que volen iniciar una empresa. Des del garatge de casa seva es va forjar una marca i l’esperit d’un emprenedor que té l’objectiu d’internacionalitzar-se i arribar lluny. El seu consell per als nois i noies:  “Tira endavant amb la teva idea, encara que hagis de saltar-te les normes i canviar les regles del joc”.

Gràcies als emprenedors que han col·laborat en aquesta nova edició del Talents 2020, al músic Xavi Lozano que va presentar i conduir l’acte, i al DJ BigVic que amb la seva música ens va fer moure i ballar.  I, sobretot, als nois i noies, i als profes que ens vàreu acompanyar.

Endavant, podem fer coses noves, podem canviar el món!.

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>