Essència del dia
Imaginant el nou paradigma educatiu
Escola Sueca Vittra Telefonplan

Imaginant el nou paradigma educatiu

Escola Sueca Vittra Telefonplan

Escola Sueca Vittra Telefonplan

Endevina, esdevinança …

Espai atractiu, acollidor, de disposició flexible, amb equipaments tecnològics d’ús amable, amb orientadors atents per donar suport quan calgui, observadors i motivadors per aixecar ànim i combatre dificultats, amb aprenents estimulats per interessos diversos amb el desig comú de crear, innovar i construir, col·laborant i aprenent uns dels altres, fent realitat projectes que millorin l’entorn i resolguin problemes reals.

Què és?.

Aquesta és la imatge idealista que jo tinc al cap d’una aula del 2020.

Creieu que és poc realista?.

Escoltant a José Manuel Pérez Tornero, investigador de la UAB i director de l’estudi editat per aulaPlaneta “Perspectivas 2014. Tecnología y pedagogía en las aulas”, potser també us la podeu arribar a imaginar.

Si tal com augura l’estudi, només en 6 anys han de canviar tant les coses, vol dir que aquesta fase de transformació serà complexa però apassionant. Tots els implicats- administració, centres, professorat i famílies-, hauran d’assumir que aquesta evolució ja no té marxa enrere i que és millor veure la tecnologia i tot el que ens pot aportar a nivell educatiu, com una gran aliada i no com una enemiga.

I si després de veure el vídeo que us proposem, encara teniu ganes d’imaginar una mica més, traslladeu-vos per uns instants a una escola sueca que es diu Vittra Telefonplan, pura ciència ficció. Qui sap si algun dia …

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>