Essència del dia
Problema + solució = oportunitat
Equip mostrant la seva presentació als seus companys

Problema + solució = oportunitat

20140603_125135

Un dels equips del Torrent dels Alous presentant el projecte

Un grup de nois i noies de 3er d’ESO de l‘IES Torrent dels Alous de Rubí van presentar ahir els projectes que durant els darrers dos mesos han estat desenvolupant amb el programa “Mola Emprendre”, impulsat per l’Ajuntament de Rubí amb Arrenca a córrer.

Per aquest grup de joves ha estat la primera oportunitat de fer un tastet del què suposa buscar solucions a problemes que ens envolten. Primer repte:  no fugir dels problemes, sinó buscar-los, perquè darrera de cada problema hi ha una oportunitat per aportar idees, projectes, iniciatives i fer coses noves.

Quasi tots els problemes que amb els seus projectes pretenen resoldre són de tipus social i estan relacionats amb la gent gran, el medi ambient o l’entorn ciutadà.  I és que hi ha molt per fer i per millorar en el nostre món més proper, i fer adonar d’aquesta realitat als infants i als adolescents és una bona pràctica. Segon  repte: buscar informació, preguntar, fer entrevistes, contrastar idees.

El disseny de la solució ha estat el tercer repte i fins i tot algun grup s’ha atrevit a fer un prototip per mostrar-lo durant la presentació. I, finalment, nervis a flor de pell perquè toca comunicar, presentar el projecte i aquest quart repte els ha fet suar.

El professor Jaume Parras fent la cloenda de la sessió

El professor Jaume Parras fent la cloenda de la sessió

En Jaume Parras, el professor d’emprenedoria amb el que hem col·laborat per realitzar el “Mola Emprendre”, ens explicava com aquests nois i noies han viscut l’experiència: “Al principi els noi@s estaven neguitosos, una mica desconcertats, perquè per ells és més fàcil seguir el model d’aprenentatge al que estan acostumats: escoltar i rebre conceptes, no haver de prendre la iniciativa. Poc a poc, han anat fent seu el repte de construir un projecte, han entès quin és el procés i assumint autonomia. Per ells ha estat molt motivant l’haver de presentar el projecte a persones desconegudes, els ha situat en el punt just de nerviosisme positiu, s’han sentit valorats”.

Una experiència de divulgació i entrenament d’habilitats clau per al seu futur, que seguirem portant a altres escoles de Rubí el proper curs.

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada.

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>